Övning/spel: Backryck framåt

Backryck

Backryck framåt

Om backarnas försvarare är heta neråt, kan det här vara ett bra alternativ. Istället för att gå neråt så spelar man sig fram längs passningsgatan.

1: Närmaste backen gör ryck snett framför dischållaren, för att få en kort pass på några meter. Samtidigt så startar tredjebacken en löpning som kommer sluta ett tiotal meter  ovanför back #2.

2: Andre backen fångar discen och roterar direkt ut för att lägga vidare upp i gatan på tredjebacken. Den här passen ska vara slagen så att #3 kan springa med den några meter. Om #3 har kommit på plats för tidigt (innan passen är slagen) måste han/hon antingen vända ner mot #2 för att få kort pass eller så är det vända in i plan som gäller. Man får inte bli stående i gatan och blockera den.

 

Essentiellt i den här övningen är att inte passarna slås för tidigt/hårt eller för sent/löst. Mottagaren har ett ganska litet utrymme både plats- och tidsmässigt för att kunna fånga discen, så precis som med dumpswingen så är det viktigt att anpassa passningarna efter löpstyrkan hos backarna.

Publicerad i Teori

Stöd Färila IF

Kalender

Senaste kommentarer